2024-10-10 09:16:29

2.c Mala škola kuhanja

Učenici 2.c razreda započeli su Malu školu kuhanja na satu INE (Mali ekolozi). U 1. razredu naučili su mnogo o zaštiti prirode i okoliša, o biljkama i životinjama, recikliranju i štednji, zdravom načinu života, a ove godine naglasak je na prehrani.

Kao prvu kuharsku aktivnost učenici su odabrali pripremu omiljenih palačinki. Svatko je donio od kuće po jednu namirnicu i sudjelovao u procesu pripreme i kuhanja. Naučili su kako su važne zdrave i domaće namirnice- jaja, mlijeko, brašno, maslinovo ulje, smeđi šećer, bio limun, vanilin šećer, mineralna voda te marmelade od šljive i dunje. Najveseliji dio je bio odabir priloga i na kraju degustacija. Na popisu želja za iduće sate kuhanja našle su se fritule, muffini s jabukama i cimetom, voćna salata, francuska salata i sl.

 

 

 

 


Osnovna škola Julija Kempfa Požega