2017-02-13 20:27:00

Asistivna tehnologija za kvalitetniji život osoba s invaliditetom

9.veljače 2017. godine stručna suradnica naše škole, logopedinja Tereza Silađi i Aleksandra Salontai-Pavković učitelj rehabilitator prisustvovale su predavanju i prezentaciji na temu Asistivna tehnologija za kvalitetniji život osoba s invaliditetom. 

Predavanje je održao dr.sci. Miroslav Vrankić, inovator i profesor na Tehničkom fakultetu u Rijeci, u organizaciji Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Vukovarski leptirići“ i Osnovne škole Josipa Matoša u Vukovaru.
Riječ je o tehnologiji koja osobama s invaliditetom olakšava komunikaciju kako bi mogli iskazati svoje potrebe te aktivno sudjelovati u društvu. Radi se o mogućnosti interpersonalne komunikacije putem simbola ili putem generiranja glasa i komunikaciji na daljinu, putem društvenih mreža ili e-maila.
U prvom dijelu edukacije dr.sci. Miroslav Vrankić je predstavio rad tvrtke E-Glas te svim sudionicima prikazao funkcionalnosti proizvoda tvrtke. U drugom dijelu edukacije sudionici su imali prilike sami isprobati asistivnu tehnologiju


Osnovna škola Julija Kempfa Požega