2020-06-20 10:54:29

Eko akcija 1.b

Mali čuvari prirode - Bubamare, uspješno su odradili eko akciju u školskom dvorištu.


Vrijedne, male, složne ručice uredile su i očistile okoliš škole- školsko dvorište i igralište.
Dva školska sata- Eko grupa i TZK, prošla su prebrzo- različitim aktivnostima na zraku: uredili cvijeće, dodali kompost oko "razrednog stabla" (posađenog na početku 1.r u sklopu akcije Zasadi drvo, ne budi panj), počupali travu oko bilja, cvijeća, zalili biljke, pokupili papiriće i sve nepotrebno u okolišu; promatrali prirodu, skupljali i igrali se s puževima i kućicama te ih odnijeli u obližnje grmlje.
Predivan dan...naučili svašta, zajedničkim snagama učinili mnogo. Bravo bubamare! Eko akcija, s eko patrolom, u potpunosti uspjela .
Za sav trud slijedi nagrada...kroz par dana opet na zraku, boravak u prirodi...Dio dana bubamare su provele na otvorenom- iskoristili sunčane sate za aktivnosti: lagana šetnja uz kuglicu sladoleda, parkom uz Orljavu, promatranje i osluškivanje prirode (ptice, Orljava, djeca...). Prekrasan sat razreda, u šetnji i druženju.
Dolaskom do Rekreacionog centra veselje biva sve veće...veselo je odrađen i sat tjelesne i zdravstvene kulture- igra, trčanje, smijeh, vježbe na spravama, graničar, "zvijezde")- uživancija! Sve u skladu s prirodom i dječjim osmjesima.
A sve ćemo, na veliku radost svih, ponoviti zadnji dan 1.razreda- u prirodi, kako i priliči malim ekolozima.

Učiteljica: Anita Ujević


Osnovna škola Julija Kempfa Požega