2015-02-19 18:32:49

GRADSKE MAŠKARE :)

Svi mi, bar na jedan dan, poželimo biti netko drugi!

To se i dogodilo 17.2.2015. kada su se sve osnovne škole udružile i odradile svoje prve Gradske maškare. Povorkom kroz grad, razne maškare uputile su se u Grabrik gdje su pokazale što sve znaju i mogu. 

Uz školsku koordinatoricu, učiteljicu Jasminu Radović Jakovljević, sve učiteljice i učitelji razredne nastave sa svojim su se učenicima maksimalno potrudili oko izrade kostima, scenskog prikaza, koreografije i orginalnosti.

Osnovnu školu Julija Kempfa prikazali su u najboljem svjetlu i dobili brojne pohvale.

Veliko hvala i našem domaru Rudi koji je uvelike pomogao oko kostima. I naravno našim roditeljima!

          Kad se male ruke slože, sve se može! Uz ove stihove učenici 1.a razreda sa svojom učiteljicom Ivanom Jukić Matijević i učiteljicom Kristinom Brus Klaić prikazale su družinu Ljubanovac iz romana Vlak u snijegu.

          Koliko su vrijedne naše pčelice i kako nastaje naš pravi,hrvatski med,prikazao nam  je 1.c razred s učiteljicom Marijom Rabić.

         Našu lijepu Slavoniju uz obilje šarenih maski dočarali su učenici 1.d razreda i učitelj Nenad Kovačević.

         Morski valovi,ribice,školjke…sve nas to uvodi u pravu morsku priču koju su ispričale Irena Krošl i Sanja Lovrić.

         Da svijet ne bi bio crno-bijeli pobrinule su se bojice iz 2.c razreda i njihova učiteljica Dragica Ronko.

          Za dobro vino potrebna je dobra vinova loza. Kako ona izgleda prikazala nam je učiteljica Aleksandra Andrić Radišić i 2.d

          Povijesna bitka na Sokolovcu,uz pravu borbu Turaka i domaćih prikazali su učenici 3.a razreda i učiteljica Sanja Vuković.

         Nove mlade nade hrvatskog nogometa i odlične navijačice bili su učenici 3.b i 4.a razreda i učitelji Mario Gavran i Anita Ujević.

          Kako rade vrijedne,hrvatske,majstorske ručice vidjeli smo kroz prikaz 3.c razreda koji predvodi učiteljica Nevenka Ovčar.

         Volimo i štitimo sve zivotinje, posebno one zaštićene. O kojim zivotinjama je riječ vidjeli smo u 3.e s učitelicom Joanom Banjanin.

          Vojno ustrojstvo i pravu vojnu koračnicu prikazali su nam učenici 4.b razreda i učiteljica Krunoslava Šipek te vjeroučiteljica Ivana Vidović

         Bijeli psići s crnim mrljicama,poznati po nazivu naše pokrajine Dalmacije pokazali su odlično umijeće u plesu.4.c i učiteljica Blanka Berger.

 

Na kraju samog događaja ,stručni ocjenjivački žiri dodijelio je 4 nagrade.

Drugo mjesto osvojio je naš Vlak u snijegu iz 1.a razreda. Čestitamo!


Osnovna škola Julija Kempfa Požega