2015-11-30 09:58:50

PRILIKA ZA SVE

U našoj školi 27.11.  otvorena je humanitarna izložba učeničkih radova nastalih iz projekta „Prilika za sve“. Riječ je o projektu u kojemu su sudjelovali učenici i učitelji posebnih odjela i razredne nastave s učenicima predmetne nastave i srednjih škola s ciljem poticanja zajedničke suradnje i druženja učenika s posebnim potrebama te učenika iz redovnih razrednih odjeljenja.

Učenici posebnih odjela od 1. do 4. razreda surađivali su s 3. a i 4. b razredom. Tijekom njihovih radionica nastali su magneti, božićni ukrasi i ukrasi za cvijetnjake. Radili su bijelim glinamolom i gipsom, a sve ukrašavali temperom, bojom za staklo i gliterima.

Učenici 5. razreda posebnih odjela surađivali su s 1.a i 1.b razredom. Izrađivali su magnete s različitim motivima. Radili su gipsom i ukrašavali ih bojama za staklo i gliterima.

Učenici 6. 7. i 8. razreda posebnih odjela surađivali su s nekoliko učenika viših razreda. Izrađivali su svijećnjake i ukrašavali ih salvetnom tehnikom.

Suradnjom učenika mlađe odgojno-obrazovne skupine i 2. c razreda lijepljenjem zrnja nastalo je plakat, a zatim i pozivnica za ovu izložbu. U izradi lampa koristili su velike tegle koje su bojali temperom, ukrašavali gliterima, a zatim u njih stavili lampice. Ukrašavali su male flašice božićnim motivima, a od drvenih kuglica radili su snjegovića.

Srednja odgojno-obrazovna skupina surađivala je s 4. e razredom i ukrašavala svijeće salvetnom tehnikom. Druga srednja odgojno-obrazovna skupina surađivala je s 3. c i 2. a razredom. Izrađivali su stalke za olovke i bojice, ukrašavali staklenke s motivom Minionsa te izradili majicu s istim motivom. U izradi čestitki za Božić koristili su dugmiće i glitere. Obje srednje odgojno-obrazovne skupine surađivale su sa starijim skupinama na radionici kuhanja.

Starije odgojno-obrazovne skupine vodile su radionice kuhanja u suradnji s 4. a, 4. c, i 3. d razredom. Marljivim radom pripremali su zimnicu: sos od rajčice, sok od aronije, sok od kruške, sok od jabuke i mrkve, džem od kupine, džem od marelice .. svi proizvodi mogu se na izložbenom štandu i degustirati. Starija skupina posebnih odjela u suradnji s 3.d razredom šivala je čizmice i borove od različitih materijala. Prilikom izrade okvira za slike koristili su temperu, lak, magnete, glitere.

Tijekom radionica učenici su se međusobno upoznavali, družili, veselili i surađivali.

 


Osnovna škola Julija Kempfa Požega